top of page
Søg
  • Forfatters billedeMartin Herlin

6 tips til at finde det rigtige stykke musik.

Opdateret: 6. dec. 2021

#1: At finde det rigtige humør..

Mange marketingfolk begår den fejl at planlægge deres video i detaljer, måske endda skrive et storyboard, men ikke tænke på musikken. Der er bestemt scener, der ledsages af lyde eller øjeblikke, der ikke tales.

Så når du planlægger din video, skal du tage dig tid til at tænke over mulig musik. For eksempel kan det være nyttigt at overveje, hvilket humør du vil skabe på hvilket tidspunkt. Brainstorm en strategi omkring en eller to af følgende beskrivelser:

  • Mystisk.

  • Sjov.

  • Underholdende.

  • Dramatisk.

  • Legende.

  • Kantet.

#2 Bland ikke for mange forskellige musikstile.

Samtidig er det vigtigt ikke at overdrive det med musikken. Du kan også skabe forskellige stemninger med korte melodier eller understrege din besked.

Nogle marketingeksperter har en tendens til at blande forskellige musikstilarter i en video. Men det er mere som: mindre er mere! Ellers er musikken så meget i forgrunden, at kunden næsten glemmer dit produkt. Det er bedre at koncentrere sig om en sang eller mindst en musikgenre.

Vigtige tip til, hvordan man vælger den rigtige musik samt nyttige positive og negative eksempler kan findes i denne video:


Genre, energi og tekster skal passe godt til produktet.


#3 Koordinere musik og indhold.

Dette punkt er især vigtigt, men samtidig krævende. Fordi du sandsynligvis tænker på musikken, mens du redigerer videoen. Så det er nyttigt, hvis du allerede har en idé til hver scene, hvis og hvilken musik der kan passe.


Du bør se den redigerede video flere gange og eksperimentere med musikken. Dette er den eneste måde at bedømme, hvor godt lydene passer til indholdet.


Tænk også på vellykkede reklamevideoer med musik. Nogle bruger en popsang som baggrundsmusik eller har skrevet en sang eller jingle til dem. Andre bruger elektronisk musik eller bruger produktet til at skabe musik på en kreativ måde.


#4 Tilpas musikken til dit publikum.

Foretag ikke den fejl at tilføje din egen yndlingsmusik til videoen. Meget vigtigere er målgruppeanalysen, som også passer til den foretrukne musikstil for din "perfekte kunde."


Unge mennesker overbeviser dig med en aktuel sang fra hitlisterne. Hvis du vil placere dig internationalt, skal du vælge en engelsk sang eller en instrumental version.


I nogle tilfælde er musikken til en reklamevideo så vellykket, at selv en tysk sang for et produkt kommer til udlandet. Dette var for eksempel tilfældet med denne reklame for sexlegetøj:

Forskellige parodier såvel som den officielle musikvideo fra bandet Pixie Paris er blevet store hits på YouTube.


#5 Overvej musik i dit budget og din tidsplan.

Når du planlægger din video, skal du huske, at du har brug for tid til at vælge den musik, du ønsker. Det kan også være tidskrævende at klippe lyd og grafik sammen. Så tag dig god tid!


Musik kan også spiller en vigtig rolle i dit budget. Uanset om du betaler et band eller GEMA-gebyret, skal du forvente at betale mindst 5000 kr.


#6 Respekter ophavsretten.

Vi har overbevist dig om vigtigheden af musik for din video? Før du entusiastisk begynder at downloade aktuelle sange og integrere dem i lydsporet, skal du også overveje de juridiske aspekter.


Hver gang et stykke musik udnyttes, belønnes forfatteren i overensstemmelse hermed. I almindeligt sprog betyder det, at du ikke får lov til at bruge aktuel musik bare som du vil. Hvis du vil bruge en bestemt popsang i din salgsfremmende video, skal du købe en licens. På denne måde kan du bruge musikken uden begrænsninger, men du kan også forvente omkostninger på op til flere tusinde euro.


Hvis du ansætter et band til at komponere din nye jingle eller en kort sang til din video, er det en god mulighed for at støtte unge bands. Men sørg altid for, at bandet underskriver en kontrakt, der tillader din brug af deres musik.


Vigtig information til din videolyd.

Musikken til din marketingvideo spiller en vigtig rolle og er en del af lyden. Soundtracket indeholder også baggrundsstøj, interviews, stemmer og andre elementer, det kan være så enkle som et knirkende dæk.


Du spekulerer helt sikkert på, hvor du kan få disse soundtracks. Nå, det er muligt at købe aktielyd let online. Klassiske lyde som stemmebasken på en fest, en bilmotor, klud af porcelæn eller latter kan man så sige købe fra båndet.


Normalt gør det et meget bedre indtryk, hvis du selv skaber lydene. Til dette har du brug for udstyr i professionel kvalitet, der optimalt optager stemmerne og lydene fra en scene.


Konklusion: Lyde af høj kvalitet overbeviser kunderne!

Som du kan se, spiller både musik og lyd en vigtig rolle i din reklamevideo. Soundtracket skal være af højeste kvalitet for at udnytte musikken. Så du kan generere følelser med dine potentielle kunder, sende de ønskede beskeder til dit produkt, gøre dit brand uforglemmeligt, repræsentere det og vise din egen mangfoldighed gennem varieret musik.


For at vælge den rigtige musik skal du tage dig tid og budget. Find det rigtige humør, bliv ikke for abstrakt, og match indhold med lyd. Overhold føderale regler for at undgå copyrightproblemer. Som altid er det vigtigste med video marketing: tænk på din målgruppe!


Hvis ikke kun dit produkt og dets præsentation, men også musikken passer til målgruppen, er du på den rigtige måde at vinde nye kunder. Undervurder ikke rollen som musik og lyd!

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page