top of page
Søg
  • Forfatters billedeMartin Herlin

7 gode løsninger til videohosting


Det er ikke nok at optage en film, vælge baggrundsmusik eller redigere fantastiske videoer - du er nødt til at finde et publikum og dele dine projekter med andre mennesker.

Det er magien ved historiefortælling, og en stor grund til, at folk begynder at lave film.

Lad os antage, at du ikke er på vej til et pitch-møde hos Warner Bros. Selvom det er sandt, så er der en god chance for, at du kunne bruge (eller endda bare ville ønske, du havde) en nemmere måde at dele dine videoer på.


Nogle gange er det nok at nøjes med noget mindre glamourøst (men mere vellykket) end at underkaste sig filmfestivaler. Og nogle gange vil du bare gerne dele et projekt med venner, familie eller kolleger uden at skulle være vært for en visningsfest.

Videohostingplatforme eksisterer af disse grunde. Disse websteder opbevarer og/eller distribuerer dine videoer, uanset om du har brug for en kundes godkendelse til en rough cut eller ønsker et sted at vise din nyeste kortfilm frem.


YouTube kan virke som det indlysende svar, og det er det for mange mennesker. Men YouTubes bedste funktioner - som annonceindtægter og livestreaming - er låst bag deres partnerprogramvæg, og det skaber lige vilkår, hvor andre hostingmuligheder kan konkurrere.

Hvis du udforsker muligheder og ønsker at finde de bedste løsninger til videohosting, er her en liste over fire websteder, du måske kender, og tre, du sandsynligvis ikke kender.


YouTube

Her er muligheden, som alle kender. YouTube er en gratis platform for både seere og indholdsskabere, og det er en af de nemmeste måder at dele eller integrere filer på. En ekstra fordel er, at det har en direkte vej for folk til at finde dine videoer gennem Google-søgninger.

Men som vi allerede har nævnt, er mange af de mest bekvemme frynsegoder kun begrænset til partnere. Ikke alle kan få adgang til den indhegnede have med YouTube-indtægtsgenerering, men det betyder ikke, at platformen ikke er umagen værd.

Hvis din kanal når op på 1.000 abonnenter og 4.000 visningstimer, er du kvalificeret til at blive partner. Indtil da kan du uploade ting til YouTube, udforske de andre muligheder på denne liste eller begge dele - du er ikke begrænset til kun at vælge én.


Vimeo

Vimeo er blevet en go-to-platform for filmskabere. Det er et nemt sted at dele, hoste private videoer og uploade større filer. Vimeo er også en mindre platform end YouTube, hvilket betyder, at det er nemmere at finde et fællesskab af mennesker, der deler dine interesser og lidenskaber.

Adgangskodebeskyttede videoer har gjort Vimeo til det bedste valg for reklamebureauer og marketingteams, der skal gennemgå igangværende redigeringer.

Og betalte medlemskaber (som starter på 70kr pr. måned) giver ekstra funktioner som gennemgang/godkendelsesmuligheder, analyser og chatpaneler.

Igen vil din Vimeo-side ikke trække i nærheden af mængden af tilfældig trafik, som en YouTube-kanal ville. Men nogle gange er det en nem pris at betale for at hoste dine videoer på et websted, der er skræddersyet til uafhængige filmskabere.


Dailymotion


Tænk på Dailymotion som YouTubes ubekymrede europæiske fætter. Det kan føles som en mere professionel version af YouTube, og samtidig en meget mindre professionel version af YouTube.


Dailymotion bevæger sig væk fra den ad-centrerede model, der plager vores YouTube binge-sessioner, og tilbyder mange af de livskvalitetsfrynsegoder, du finder på Vimeo. Det integreres også med andre websteder, så du kan dele eller distribuere dine videoer uden stor indsats.

Der kan også være en "Wild West"-følelse på platformen sammenlignet med YouTube. Der er ingen indholdspoliti, mindre trafik på webstedet og færre uploads, så du har mindre konkurrence. Der er også et mindre publikum. Det er et mere populært websted end Vimeo, men ikke nær så filmskaber-centreret.


Alligevel, hvis du leder efter måder at tjene penge på eller sælge dine videoer på, er Dailymotion et solidt udgangspunkt. Siden indeholder nogle annoncer og begrænser brugere med en visningsgrænse på 2 timer om dagen, men det er nemt at skære disse begrænsninger ned ved at tilmelde sig Dailymotions partnerprogram.


Facebook & Instagram


Okay, okay, så måske er det snyd at kombinere disse to. Men da de begge er under Facebook-paraplyen (og ser ud til at blive blandet sammen mere og mere), lad os tænke på dem som én stor "social medie"-platform.


Sociale medier er en gratis form for reklame, uanset om du er en virksomhed eller en uafhængig filmskaber. Og det betyder, at funktioner som Facebook Live, Instagram Stories og videouploads alle er nemme og ligetil måder at få dit indhold ud på en platform, som næsten alle mennesker bruger.


Ifølge Hootsuite er der næsten 3,5 milliarder aktive brugere mellem Facebook og Instagram. Det er et bredere publikum end nogen anden videohostingplatform. Selvom der er en risiko for, at kun en lille procentdel af disse brugere leder efter kortfilm, dokumentarfilm eller kommercielle videoer.


Facebooks videouploads kan være særligt nyttige som en gratis videohostingmulighed. Du får flere funktioner fra de hostingspecifikke websteder på denne liste, men det er nemt at dele indhold og finde betalte annonceringsmuligheder, der faktisk kan give dig en lille fordel.


Wistia

I modsætning til de foregående eksempler er Wistia et program bygget specifikt til videomarkedsføring. Det kan udelukke dine personlige projekter og indie-filmproduktion, men hør os. Wistia er designet som en indlejret afspiller, der giver videoer mulighed for at se deres bedste ud, uanset hvor du placerer dem.


Deling af videoer direkte på en webside har nogle særlige fordele. Du kommer til at undgå annoncer, som kan drive seerne væk. Der vil ikke være en automatisk afspilningsfunktion eller relaterede/anbefalede videoer for at lokke seere til andre kanaler. Og du får mulighed for at tiltrække folk til dit websted.

Wistia vil dog ikke give dig en platform til at tiltrække seere. De vil være vært for videoindholdet, men der er ikke et centraliseret knudepunkt til at gennemse videoer som Dailymotion eller YouTube. Wistia er en videohostingtjeneste, ikke et socialt netværk.


Hvis du beslutter dig for at teste Wistia, får du adgang til seeranalyse og gratis lagerplads på op til 200 GB. Betalte planer starter ved $25 pr. måned, men der er ikke noget galt med at kombinere Wistia (på dit websted) med en af de andre platforme (for en bredere rækkevidde).


Jetpack


Mens Wistia var designet til webstedsindlejring, var Jetpack designet til direkte integration i Wordpress-økosystemet. De to tjenester er kombineret, så hvis du har en Wordpress-side (eller er interesseret i at lave en), kræver det blot et par enkle trin for at bruge gratis videohosting.


Og hvis du ikke ønsker at dele dine videoer på et personligt websted, kan du bruge Jetpack kun til videohosting. I første omgang kan dette være lidt forvirrende, da dit indhold vil blive gemt på en Wordpress-server. Men det vil gøre livet nemt, hvis du arbejder med kunder, der bruger Wordpress.


Jetpacks Premium-abonnementer koster $9 pr. måned og tillader "ubegrænset" lagerplads. Og selvom du rammer 2TB-mærket, skal du bare tale med en kundeservicemedarbejder, og de kan øge din grænse.


As a last reminder, Jetpack is — for all intents and purposes — a Wordpress service. Even if you like the price and the storage “limit,” Jetpack might not be the best choice for you. It all depends on where your videos will end up and how you’ll use them.


Brightcove

Denne platform har skåret en unik niche til sig selv i filmverdenen. Du har måske aldrig hørt om Brightcove, men siden er en kommende mulighed for videohosting.

Tjenesten er en favorit blandt store virksomheder som Ford, BBC Worldwide og Sony Picture Networks. Som et resultat handler Brightcove om integration med andre platforme (som Oracle og HubSpot, blandt andre). Det gør det velegnet til reklamebureauer eller interne marketingteams.

Brightcove har prisplaner for streamere i høj volumen, virksomhedsgrupper på virksomhedsniveau og marketingteams. Du bliver nødt til at kontakte et salgsteam for prisfastsættelse, men hvis du leder efter analyser og rapportering ud over hosting, kan Brightcove være en værdifuld investering.


Sådan vælger du din platform


Ønsker du at tiltrække nogle øjne til din dokumentar uden at miste seere til relaterede videoer? Dailymotion kan være et godt match. Håber du kan generere nogle donationer til din nonprofitorganisations rejse i 2020? Jetpack kan hjælpe dig med at få det indhold ind på dit websted og dele det til dine sociale medier.


Uanset hvilken type videoer du laver, er det svært at læse denne liste og ikke blive begejstret for de tilgængelige muligheder. Men nu kommer den svære del af faktisk at træffe et valg og komme videre.


Heldigvis licenserer du ikke dine videoer til en platform og opgiver ejerskabet af indholdet. Hver af disse hostingsider har en unik liste over fordele og ulemper, og kun du kan veje disse faktorer og vælge, hvad der fungerer bedst for dig, din virksomhed og din filmrejse.8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page