top of page
Søg
  • Forfatters billedeMartin Herlin

Skal der musik på en video? Hell yes!

Musik er følelsesladet og kan hurtigt skabe positive konnotationer til et produkt eller en virksomhed - tænk på de hits, Apple bruger til at markedsføre sine produkter.

Vi fortæller dig, hvad du skal passe på, når det kommer til musik og lyd i din video.


Uanset om det er en forklaringsvideo eller billedfilm, bruger du musik ved at sikre anerkendelsesværdien.


Tænk på, hvordan radiostationer bruger jingles til at gøre sig bekendt. Musik genererer også vigtige følelser: Ideelt set skaber musikken i din video, selvom den kun afspilles i baggrunden, et godt humør og giver den interesserede kunde en positiv følelse.


Lyden og musikken på denne hornbach, er helt genial! Og den lille jingle i de sidste sekunder er, hvad der gør brandet genkendeligt.


Fordelen med musik i din video.

For at forstå musikens rolle i kombination med det bevægende billede skal du huske tiden for tavse film. De lykkedes at fortælle spændende historier uden dialog og inspirerede entusiasme, spænding eller tristhed. Hvordan? Ganske enkelt gennem musikken!


Nogle film blev spillet til levendemusik i biografen af en pianist eller orkester, mens andre havde deres eget soundtrack, som spillede en vigtig rolle i fortællingen af historien. I denne video kan du se, hvordan Stan Laurel og Oliver Hardy fortæller en lille historie takket være deres skuespiltalent, men også takket være soundtracket:


Works entirely without dialogue: in silent film times, music was used to transport tension, sadness, and humor.


Musik fremkalder følelser.

Videoer har et godt ry som et visuelt medium, men et kig på historien om stumfilm viser, at vi også adresseres hørbart af en film. Musik rører os, får de bevægende billeder til at virke mere romantiske, smukkere eller mere interessante og bringer dynamikken og stemningen til videoen.


Musikologer har fundet ud af, at både tempo, harmoni, lydstyrke og valg af musikinstrumenter spiller en vigtig rolle i filmmusik. Den såkaldte "humørteknik" handler om, hvilket instrument der normalt har hvilken effekt.


Musik sender effektive beskeder.

I denne artikel fra Spotify lærer du, at når du vælger musik, skal du ikke tænke som nogen fra reklamebranchen, men meget mere som en person fra showbusiness. Dette gør det lettere for dig at få dit publikum begejstret.


Så i stedet for at tilføje den forventede musik til scenerne i din video, skal du bruge interessante musikalske indgreb. Du kan understrege beskeden med de sungne ord eller få din egen sang skrevet til dit produkt.


Alternativt kan du bruge musik til at skabe små overraskelser, få publikum til at grine og endda stimulere handling. For at opnå alt dette skal du enten læse omhyggeligt eller arbejde med en lyd- og musikekspert.


Musik er mindeværdig.

En anden fordel er, at dit valgte soundtrack i en film understreger, hvem du er som brand. Uanset om det er instrumental eller sunget musik, hvad enten det er en simpel melodi eller et overdådigt orkesterværk, forestiller kunden sig direkte din identitet.


For eksempel, hvis du vil vise, at du er en ung, lidt skør opstart med smarte processer og hurtige beslutninger, anbefales indiesange.


Hvis din målgruppe på den anden side hovedsagelig er ældre mennesker, og du vil bruge nostalgiske minder til at overtale dem til at købe et bestemt produkt, kan du bruge popsange eller melodier, der påminder om målgruppen for unge.


Som et traditionelt og elegant firma passer en "ren" klassisk melodi, der hverken er for begejstret eller for fashionabel. Du kan bruge en simpel klaverstemme eller et klassisk værk til at overbevise kunderne om din alvor.


5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page